
Remedios López Villar dirixe a concellería do Mar de Burela e é unha das impulsoras das xornadas gastronómicas da Merluza do Pincho.
-¿Que buscan con esta iniciativa?
-Intentamos inculcar na cidadanía o hábito tan saudable de consumir peixe e, ao mesmo tempo, promocionar Burela. Intentamos implicar a todos os sectores burelenses, desde os armadores ata aos veciños, para que entre todos promocionemos a nosa vila e un dos seus motores motores principais, o porto pesqueiro.
-¿Ademais das xornadas da merluza, apostarán por outras variedades?
-Si, queremos promocionar todos os productos que se comercialicen no peirao de Burela. Xa o fixemos co ourizo na Semana Santa, agora estamos coa merluza, a comezos de verán será o turno do polbo, en agosto tocaralle ao bonito e moi probablemente, a finais de ano apostemos polo peixe espada. A maiores, imos sacar libros sobre todas estas festas de degustación


No hay comentarios:
Publicar un comentario