
O alcalde de Burela, Alfredo Llano, e a concelleira do Mar, Remedios López, presentaban hoxe as terceiras xornadas do ourizo de mar, que se celebrarán a vindeira fin de semana os días 18,19 e 20 de marzo. Nesta ocasión participan 20 hostaleiros que ofrecerán ourizo cocido ou crú a 4 euros e ademais cada restaurante ofrecerá as súas especialidades. Así será posible degustar:
MESÓN DO POETA, revolto de ourizo con gambas
RESTAURANTE PALACIO DE CRISTAL, pementos de piquillo recheos de caviar de ourizo e marisco
MESÓN CARLOS, tortilla de ourizo
MESÓN HAMILTON, tarteleta de ourizo
RESTAURANTE OS REMOS, ourizos a vinagreta e revolto de ourizo
PARRILLADA A MARQUESA, espárragos recheos de caviar de ourizo
RESTAURANTE O SARGO, paté de ourizo e pementos recheos de ourizo
BAR TRISQUEL, revolto de ourizo
CERVECERÍA A BODEGUILLA, ourizo cocido
BAR PENA ORXAL, delicias de orizo con algas nori
PARRILLADA DE JANDRO, tosta de ovo de codorniz con caviar de ourizo de mar
A FAZENDA, torrada de ourizo
CERVECERÍA KIKO , ourizo cocido
CASA MIRANDA – PORTO DE BURELA, ourizo con vieira
HOTEL NORDÉS, ourizos gratinados
RESTAURANTE O PORTELO, pescada á cazola en salsa de ourizo
BAR DA COSTA, salsa de ourizo con ovos escalfados
CHURRASQUERÍA ABRENTE, fabas con ourizos
MESÓN DA PEDRA, pastel de ourizo
LA SARTÉN DE CARMEN, espárragos recheos de ourizo
Remedios López lembra que “as primeiras 1000 tapas que se vendan entran no sorteo dunha fin de semana para dúas persoas no spa Termas de Vilalba, neste premio entra aloxamento para dúas persoas, almorzo tipo buffet e acceso ilimitado ao club termal do spa nos tres días. Tamén unha sesión de tratamento relax que inclúe envolvemento corporal hidratante ou aplicación de parafangos e masaxe relax ao aceite esencial. O gañador deste sorteo saberase o martes da semana entrante nun acto aberto e custodiado polo secretario do concello de Burela”.
A edil socialista manifestou que “ourizo é un produto de temporada, considerado como o caviar e que o Concello de Burela quere promocionalo e dalo a coñecer xa que é un dos produtos que se comercializan no noso peirao. Éste é un bó momento para acercarse a Burela a degustalo e probalo nas distintas formas que elabora a nosa hostalería”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario