miércoles, 16 de marzo de 2011

XORNADAS DE OURIZO DE MAR


O alcalde de Burela, Alfredo Llano, e a concelleira do Mar, Remedios López, presentaban hoxe as terceiras xornadas do ourizo de mar, que se celebrarán a vindeira fin de semana os días 18,19 e 20 de marzo. Nesta ocasión participan 20 hostaleiros que ofrecerán ourizo cocido ou crú a 4 euros e ademais cada restaurante ofrecerá as súas especialidades. Así será posible degustar:

MESÓN DO POETA, revolto de ourizo con gambas

RESTAURANTE PALACIO DE CRISTAL, pementos de piquillo recheos de caviar de ourizo e marisco

MESÓN CARLOS, tortilla de ourizo

MESÓN HAMILTON, tarteleta de ourizo

RESTAURANTE OS REMOS, ourizos a vinagreta e revolto de ourizo

PARRILLADA A MARQUESA, espárragos recheos de caviar de ourizo

RESTAURANTE O SARGO, paté de ourizo e pementos recheos de ourizo

BAR TRISQUEL, revolto de ourizo

CERVECERÍA A BODEGUILLA, ourizo cocido

BAR PENA ORXAL, delicias de orizo con algas nori

PARRILLADA DE JANDRO, tosta de ovo de codorniz con caviar de ourizo de mar

A FAZENDA, torrada de ourizo

CERVECERÍA KIKO , ourizo cocido

CASA MIRANDA – PORTO DE BURELA, ourizo con vieira

HOTEL NORDÉS, ourizos gratinados

RESTAURANTE O PORTELO, pescada á cazola en salsa de ourizo

BAR DA COSTA, salsa de ourizo con ovos escalfados

CHURRASQUERÍA ABRENTE, fabas con ourizos

MESÓN DA PEDRA, pastel de ourizo

LA SARTÉN DE CARMEN, espárragos recheos de ourizo

Remedios López lembra que “as primeiras 1000 tapas que se vendan entran no sorteo dunha fin de semana para dúas persoas no spa Termas de Vilalba, neste premio entra aloxamento para dúas persoas, almorzo tipo buffet e acceso ilimitado ao club termal do spa nos tres días. Tamén unha sesión de tratamento relax que inclúe envolvemento corporal hidratante ou aplicación de parafangos e masaxe relax ao aceite esencial. O gañador deste sorteo saberase o martes da semana entrante nun acto aberto e custodiado polo secretario do concello de Burela”.

A edil socialista manifestou que “ourizo é un produto de temporada, considerado como o caviar e que o Concello de Burela quere promocionalo e dalo a coñecer xa que é un dos produtos que se comercializan no noso peirao. Éste é un bó momento para acercarse a Burela a degustalo e probalo nas distintas formas que elabora a nosa hostalería”.

No hay comentarios: